© 2018 - 2023, Norskeforbrukslan.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Motty
Forbrukslån Guide
Annonse
Norske forbrukslån
Mest populære forbrukslån
Nyeste artikler
Viiga Lån - Lån opptil 40000 kr.
VELG KATEGORI

Norske forbrukslån
Forbrukslån tips
Risiko med forbrukslån uten sikkerhet?
Når man låner penger så er det alltid forbundet med en viss risiko, ettersom det kan bli nokså kostbart for deg dersom du ikke klarer å betale tilbake det du er skyldig.

Men mens det ved et sikret lån er svært høy risiko for din egen del dersom du ikke betaler for deg, så er det ikke like ille ved et forbrukslån uten sikkerhet fra besteforbrukslån.no.

For når du ikke stiller med sikkerhet, så er det i praksis banken som sitter på risikoen. Riktignok så vil de uansett ha krav på pengene du er skyldig selv om du ikke betaler de, men i motsetning til et sikret boliglån der banken tar pant i boligen din, så kan de ikke legge ut ting for tvangssalg.

Får du et betalingsproblem med et forbrukslån uten sikkerhet, så vil det derfor føre til inkasso og betalingsanmerkning, og kanskje tvungen lønnstrekk. Dette er uansett en forholdsvis liten risiko i forhold til å miste boligen på tvangssalg fordi at man ikke har betalt husleien!

Og det faktum at dnb.no/lan/forbrukslan sitter med risikoen gjenspeiler seg i den effektive renten. Den er nemlig mye høyere for et forbrukslån uten sikkerhet enn hva den er ved et sikret boliglån, og derfor må man betale ekstra mye på grunn av bankens økte risiko.

Risiko med forbrukslån uten sikkerhet?